Oktober 2012

Op 16 juni was het dan zover. Na een jaar naar school geweest te zijn, kregen de 32 leerlingen uit Sumbuya hun diploma. Heel officieel. Gekleed in zwart/wit, met een heus FAD  T-shirt ontvingen ze uit de handen van een afgevaardigde van het ministerie het felbegeerde papiertje. Zes elektriciens,vijf timmermannen, drie kapsters, vijf lassers,  acht kleermakers en zes  automonteurs. Helemaal trots.

Wat een officieel moment !!

Het diploma wordt overhandigd.

De hele groep bijeen in het dorp.

Maar ja wat heb je aan een diploma als je geen werk hebt. Daarom met de hele groep pas gediplomeerden en de dorpsvertegenwoordigers plannen gemaakt om een soort van bedrijventerreintje te maken op een strategische plaats in het dorp. Dat betekent een lange weg te gaan, een stukje grond verkrijgen, het terrein ontginnen, inrichten, bebouwen, de bedrijfjes oprichten en werk vergaren. In september was het zover, dat we een stukje grond in eigendom konden nemen waarop het bedrijventerreintje gemaakt kan worden. De leerlingen waren al druk bezig geweest met het ontbossen van dit stuk en hadden al een begin gemaakt met de omheining.

Zo zag het er uit.

Het ontbossen van de grond

De omheining.

Voor de eerste groep hadden we zelfs al een echt grote opdracht. Van de Stichting het Weeshuis te Nijkerk, hebben we een prachtige gift gekregen om onze groep van timmermannen, het schoolmeubilair te laten maken voor twee lagere scholen die we aan het renoveren zijn. Het mes snijdt hier dus aan twee kanten. Zij kregen allemaal een set met gereedschap en gezamenlijk gaan ze nu aan de slag.

De vijf timmermannen

Samen met één van hun ouders ondertekenen ze dat ze goed voor de gereedschappen zullen zorgen.

De vijf met hun supervisor, ‘een oude rot in het vak’. We zijn benieuwd! In november gaan we er weer heen en dan zullen we hun eerste producten gaan zien. Dan gaan we ook de volgende groepen aan de slag proberen te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *