2011

Gedurende dit gehele jaar heeft de oogzorg centraal gestaan. Wim Klein Poelhuis, voormalig oogarts, is ons team komen versterken. We hebben spreek uren gehouden voor oogpati├źnten en van daaruit veel mensen kunnen doorverwijzen naar ziekenhuizen. Wim en Berend hebben verpleegkundigen getraind zodat zij oogziektes herkennen en ook kunnen doorverwijzen. We hebben een aantal mensen die totaal blind waren een training laten volgen zodat zij zich zelf kunnen redden in het leven. En daarnaast hebben we een start gemaakt om het laboratorium voor de productie van oogdruppels te verbeteren.

Natuurlijk blijft de medische post die we in 2010 zo feestelijk hebben heropend een aandachtsgebied van ons en we hebben ze ook dit jaar weer voorzien van medicatie en onderhoud van de post.

Dit jaar is er ook een ander onderwerp op de voorgrond gekomen, namelijk het onderwijs. Uit Sumbuya hebben we 32 jongelui een ambachtsopleiding laten volgen. Daarvoor moeten ze een jaar lang 2 dagen per week naar school, 20 kilometer verderop gelegen. Zij worden opgeleidt voor, timmerman, elektricien, kapper, kleermaker, automonteur of lasser.

Daarnaast hebben we ook een school in Makosseh, een klein naburig dorp, helemaal laten renoveren. Waar ze eerder nog op zandgrond in de klassen zaten, zijn nu goede lokalen met dichte daken, deuren die afgesloten kunnen worden en goede toiletten. Deze renovatie is bezegeld met een heel mooi openingsfeest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *